tirsdag den 29. juni 2021

24: Razan Haugaard: "Det er kvinder som mig, de kalder ofre"

 

Foto: Michael Svennevig.

med Razan Haugaard.

Razan Haugaard fortæller med udgangspunkt i bogen, "Det er kvinder som mig, de kalder ofre", om sit liv, om at blive tvangsgiftet som 13-årig, om at skulle leve skjult i bjergene som kurdisk oprører, om flugten fra Irak til Iran og videre til Syrien og Danmark - og ikke mindst om sit nuværende arbejde med at få kvinder fra Mellemøsten ud på det danske arbejdsmarked.

Forfatteren og journalisten Dorte Hygum Sørensen har skrevet bogen baseret på Razan Haugaards fortælling, der udkom på Gyldendal sidste år.

Sønnen, 17-årige Luca, har under coronaen lært sig selv at spille guitar, og det er hans guitartoner, der er brugt som en lille musikalsk vignet gennem samtalen.


Foto: Michael Svennevig


Mød Razan Haugaard på 4. festivaldag
torsdag den 12. august 2021 kl. 19-21 i Salonen på Østerbro.


*

Næste podcast:

25: Lotte Faarup & Øyvind Kirchhoff: Det Olske Orkester

Lotte Faarup & Øyvind Kirchhoff fortæller med udgangspunkt i teater-trilogierne: "En nations selvhad - Danmark mellem skam og selvovervurdering" og "Overlevelse i nyere tid" om, hvordan historien stadig er lyslevende i vor danske bevidsthed og om, hvordan teknologien har formet vort moderne liv på godt og ondt. Men også om det nødvendige teatermøde med andre og det håb, som det bringer for fremtiden. Offentliggøres den 9. 7. 21.

*

Lyt også til 1., 2., 3. og 4. præsentationspodcast
med uddrag fra de første 26 festivalpodcasts.

Læs om festivalen ÆG & HÅB - og på Facebook

*

Ingen kommentarer: