torsdag den 9. juni 2022

17: Kirsten Mols: Kvinden, der gemte sig i en dreng


Foto: Michael Svennevig.

Mød Kirsten Mols
(Offentliggjort den 11. juni).
Kan også høres på YouTube.
 

Foto: Maud Friesenfeldt


En kærlighedshistorie, der starter med en gift mand, der ikke længere ønskede at være gift - og heller ikke at være mand. Kirsten Mols beretter om en forvandling, der nok virker meget større for os andre og omverdenen, end den egentlig gjorde for hende, for der var jo noget, der allerede længe havde været et stort ønske, og noget hun havde længtes imod. Andre var fulde af gode råd og advarede hende, måske ville hun komme til at leve alene resten af livet, og fandt måske heller aldrig en kæreste. Men sådan gik det ikke. 
Kirstens fortælling er en modig beretning om at møde kærligheden på en anden måde end de fleste kender til. "Hvad er sandheden - og hvem kender den? Vi går alle sammen og leder efter sandheden og meningen om os selv. Jeg tror, de fleste af os har svært ved at finde den. Det er en livslang proces. Jeg tror, at vi får nogle dejlige indsigter undervejs. Det kan godt være, at vi får en flig af sandheden og meningen, og at vi afdækker dele af os selv, men at lære os selv fuldstændig at kende, det tror jeg er de færreste beskåret.”  

*Musikken på podcasten er 
en liveoptagelse af trioen
Rosenvinge, Christensen & Svennevig
der er backet op af saxofonisten Ole Bundgaard
optaget til et udendørs arrangement
 i HF Prøvestenen den 9.5.2022.

*
Overskriften "Kvinden, der gemte sig i en dreng" er taget fra Kirstens børnebog, en lille fysisk bog med 4-5 tegninger, som børnene og deres forældre kan kigge i inden de evt. beder om at låne og læse “Kirsten”i Menneskebiblioteket, for Kirsten indgår i biblioteket - og har været udlånt som "bog" gennem flere år. 
"Menneskebiblioteket har siden 2000 været en platform, der rammesætter samtaler, som udfordrer fordomme, stigma og stereotyper. Menneskebiblioteket skaber et trygt rum til dialog, hvor emner kan diskuteres åbent mellem vores menneskebøger og deres læsere. Alle vores menneskebøger er frivillige med personlig erfaring. De er blevet en del af Menneskebiblioteket for at besvare læseres spørgsmål. Menneskebiblioteket er vært for events på biblioteker, festivaler, skoler, uddannelsesinstitutioner, virksomheder osv. i mere end 80 lande. Læs om kommende events på Menneskebiblioteket

*

Mød Kirsten Mols på 
i Global Art Gallery i Vanløse 
på den kommende festival 

*


Næste uges podcast:

Foto: Michael Svennevig

Ida Krabbe
SKOVBADNING

Tag med til skoven ved Vemmetofte Kloster ved Fakse Ladeplads nær Præstø. Mød foråret lige på dét tidspunkt, hvor alt befinder sig i den store venten, men hvor fuglesangen allerede har lydt nogen tid. Mød det hele på denne naturrejse, hvor kun lyden af naturen og Ida Krabbes få anvisninger høres. Det er en rejse ind i skoven, ind i fordybelsen og ind i den ro, der indfinder sig, når vi bliver ét med naturen og forbinder os med den. Men skovene i Danmark er ikke særligt vilde. Skoven ved Vemmelev er stadigvæk en skov, der bliver dyrket som skovbrug, men det særlige ved skoven er, at den støder lige ned til kystlinjen, så der pågår en stadig kamp mellem hav og land. Selv om det kan være et forblæst sted, hviler der en dyb fred over stedet. Skovbadning er helt uden badetøj. Ja, det er helt uden badning i traditionel forstand. Skovbadning kommer fra Japan og er egentlig udviklet for at modvirke stress og skabe en større tilstedeværelse og balance mellem krop, sjæl og natur. Ida Krabbe er certificeret Nordisk Skovbadningsguide. Offentliggøres den 18. juni 2021.


Der offentliggøres en ny festivalpodcast hver weekend frem til august. 

Hør også den 1. præsentationspodcast og læs mere

Hør også 2. præsentationspodcast og læs mere

Hør den 3. præsentationspodcast  - og læs mere.  

Alle podcasts er også tilgængelige på YouTubeFoto & layout: Michael Svennevig.

 
Hver weekend er der en ny festivalpodcast. Lyt med her
Kan også høres på YouTube.
Læs mere om festivalen her
#forvandling

*

Ingen kommentarer: