mandag den 24. juni 2024

Murshida Zaman: "Ustandseligt Forår". Lyt med til bogens lancering!

  

Foto: Michael Svennevig. Bogomslag: Marie Madsen.


Hør podcast fra bogens lancering.

”Bogen er resultatet af 10 års skrivearbejde. Men det er min 5. bogudgivelse. Snart kommer den også på engelsk. Det er et meget stort skridt for mig med udgivelsen af denne nye novellesamling”, fortalte Murshida Zaman.

Foto: Michael Svennevig.



Kom med til bogudgivelsen af Friby-forfatteren Murshida Zamans novellesamling, "Ustandseligt Forår" i Dansk Forfatterforening tidligere på måneden.
Dansk PENs Mille Rode indledte og gav ordet videre til Jonas Kongstad Østergård, Fribykoordinator for Københavns Kommune, der ønskede Murshida Zaman tillykke med udgivelsen. Murshida Zaman (1983, Bangladesh) er Københavns 3. Fribyforfatter og har allerede været her i 2½ år. Bagefter læste Mushida Zaman et uddrag på bengalsk, og indledte leende med at fortælle om, hvordan hun kom i gang med at skrive og om dem, som tilskyndede hende til det.


Foto: Michael Svennevig.


Novellesamlingens oversætter, Cindy Lynn Brown læste tre uddrag på dansk og fortalte, at hun under arbejdet med oversættelse, der var oversat fra engelsk, havde haft utallige spørgsmål til forfatteren.
Debra sang bagefter Billie Hollidays ”When you´re smiling” og Louis Armstrongs ”What a wonderful world” i anledning udgivelsen.
Murshida Zaman er ligesom sin mand, Reasat Hasan, filminstruktør, og seancen endte med, at der blev vist et 10 minutters uddrag fra Reasat Hasan seneste dokumentarfilm om mødet med danskerne og Danmark.


Bogomslag: Marie Madsen.

Uddrag fra festivalanmeldelsen:

"Der er så megen visdom og direkte tale i novellerne at de virker forfriskende som efter en farvestrålende regnbue. Der er stadig kulturforskelle, for hvor regnen for os vesterlændinge kan stå for noget lidt trist og tungsindigt, repræsenterer det for Mushida Zaman stor lidenskab, håb og glæde."
Læs hele anmeldelsen.






Mød forfatteren, Mushida Zamen,
og oversætteren, Cindy Lynn Brown,
til festivalafslutningen søndag den 11. august 2024 kl. 13-16.
i Gårdhaven ved Dansk PEN, Dronningensgade 14
på Christianshavn
- og hvis det ikke er udevejr,
bliver det i Dansk Forfatterforening,
Strandgade 6 - et par gader derfra.
Se programmet for dagen.


Læs mere om festivalen.

Ingen kommentarer: