lørdag den 29. juni 2019

Mød Salim Abdali

                                             
                                                                              Fotos: Michael Svennevig.På festivalens 11. podcast fortæller  digteren Salim Abdali om at se verden gennem nye briller. 
Selv har han betragtet verden med irakiske, danske, græske og kinesiske briller - så nu gælder det måske i højere grad om helt at tage brillerne af. Salim er forsker og digter, men også oversætter.

Hør festivalpodcasten med Salim Abdali.

"Alfabetmageren" er Salims seneste digtsamling.                                                 


Uddrag fra festivalanmeldelsen:

”Alfabetmageren er en smuk og forstandig digtsamling, der handler om sproget som noget man bærer med sig. Om fremmede vinde, der blæser én på plads i alfabetet. Om omflakkende længsler i mellemrum mellem rim og strofer. Om når digtene nægter at beskytte én – om så bare med en enkelt meningsfuld sætning. Om fremmedhedens grotte. Om at pakke alfabetet ud og kaste det i floden – og med det synker Mesopotamien med sit rige sprog til bunds. Om nye arabiske sprog, der skæres ud af det. Om fremmede sprog, der fører én til drømmeland, hvor engle og dæmoner slås om, hvordan det udtales ... 
 ”Alfabetmageren”... suger næring af mødet mellem mennesker, af arabisk kultur og dansk vintermørke. Men det er også stor kærlighedspoesi, der vidner om indsigt og forstand. Det er berigende læsning, der bejler til sine læsere med både ynde og styrke, og som efterlader en klogere og mere forstandig. Det er en smagfuld og livsmættet årgangsvin, der kan indtages i såvel sol som skygge.

                                             


Mød Salim Abdali 
på den kommende festival
hvor Salim medvirker 
på festivalens 4. dag 
i Salonen på Østerbro, 
hvor han vil læse fra 
og fortælle om "Alfabetmageren"Ingen kommentarer: