fredag den 26. juli 2019

Mød forfatteren Knud Vilby

Foto: Michael Svennevig


"Er der noget bedre end at blive ført rundt igennem historien – igennem komplicerede politiske beslutninger - af én, der har været med fra starten, og som kender alle de mange forløb indefra. Der er ikke tale om en meningsmager, men om en sagkyndig, der har oplevet det hele på egen krop og som har taget sig tiden til at reflektere over det gennemlevede og sammen med forfatteren Knud Vilby (født 1943) har samlet det i bogen: ”Danske værdier og udfordringer i en globaliseret verden”. Arne Piel Christensen (født 1938) har gennem sit mere end 30 årige virke som formand (eller generalsekretær som det også hedder) for Dansk Flygtningehjælp fulgt organisationen fra dens spæde begyndelse, hvor han blev ansat til det, der fra starten bare lød som bare en midlertidig ansættelse på 1½ år, men sådan gik det som bekendt ikke."Knud Vilby fortæller på denne 20. festivalpodcast om arbejdet og tankerne bag "Danske værdier og udfordringer" som er blevet til igennem et samarbejde mellem Arne Piel Christensen og Knud Vilby.

Hvis man vil forstå den komplicerede nutid, så er det en god ide at starte med at gøre sig fortrolig med fortiden, for det startede helt nede i håndhøjde, for siden at vokse sig ufattelig stort.
Læs om forløbet i denne klart skrevne og smukt formulerede beretning, der sagtens kan læses som en underholdende guide til de 30 første år af Dansk Flygtehjælps historie. Fra en tid, hvor kvoteflygtninge blev en selvfølgelighed - lige så selvfølgeligt som de IKKE er det i dag.


Foto: Michael Svennevig


Mød Knud Vilby på festivalen MØD VERDEN,
hvor han medvirker på festivalens 4. dag
i Salonen på Østerbro,
torsdag den 15. august 2019 kl. 19-21, 
hvor han fortæller mere om bogen

Ingen kommentarer: