lørdag den 8. juni 2024

VERDEN ER FULD AF VEJE: Forfatter Bente Clod

 

Foto: Michael Svennevig. Bogforsider: Freja Bøgh Lassen.


HØR PODCAST



BENTE CLOD & EMILY DICKINSON

43 år har forfatter Bente Clod (født 1946) tilbragt sammen med Emily Dickinsons digtning. Det har ført til oversættelsen af Dickinsons digte med udgivelsen "På min vulkan", (2005/2016) og romanen "Emily Dickinson. Skrift og Drift" (Gladiator,  2023). Emily Dickinson (USA 1830-1886) levede i Amherst, Massachusetts, men hendes digtning har siden spredt sig til store dele af verden. 


 Bogforsider: Freja Bøgh Lassen.

Uddrag fra festival-anmeldelsen:

Bente Clod: "EMILY DICKINSON. Skrift og drift"

"Romanen er en hyldest til en stor digterinde. I hvert fald har eftertiden givet hende den trone hun aldrig kom i nærheden af, mens hun levede, hvor kun enkelt anonyme gengivelser af hendes digte blev publiceret i diverse blade og aviser.
Det er skildring af en stolt sjæl. Der er noget majestætisk over hende. Hendes ånd forbliver i Bente Clods roman strunk til det sidste. Men der er en pudsig kontrast mellem alt det trivielle i tilværelsen som Emily befattede sig med og så hendes tankers himmelflugt. På sin vis levede hun nærmest som eremit, mens alle døre omkring hende lukkedes én for en."

Læs hele anmeldelsen.

 Bogforsider: Freja Bøgh Lassen.


Musik:  Sophus Rosenvinge (flygelimprovisation). 


Foto: Michael Svennevig. 

*


Næste uges podcast:

Foto: Kristian Granquist.

LAURA BACH SKOU & SALONEN

For 1½ år siden overtog billedkunstner Laura Bach Skou Salonen på Østerbro. I sine multidimensionelle værker illustrerer hun universets orden og skønhed, men virkeligheden lader sig ikke helt ordne og arrangere på samme vis. Eller måske gør den alligevel? Hør Lauras fortælling om arbejdet og glæderne ved kunsten i galleriet i Salonen. Og ikke mindst alle menneskemøderne, der er det mest inspirerende af det hele. Musik: Michael Svennevig.

Offentliggøres fredag den 28. juni 2024.


 *



Festivalmaleri: Hanne Svennevig.


VERDEN ER FULD AF VEJE
Festival om drømme og portrætter
3. - 14. august 2024
5 bydele med 100 medvirkende

Læs mere om festivalen.

Ingen kommentarer: