fredag den 26. juli 2024

VERDEN ER FULD AF VEJE: Det Rullende Teater opfører KÆRESTEBREVE

 


DET RULLENDE TEATER består af Karen Borberg (f. 1944) og Henning Hansen (f. 1934), og de tager sig i deres sensommer kærligt af kærligheden. I denne perle af et stykke dramatik spiller de de to elskende. KÆRESTEBREVE er en gribende og humoristisk forestilling om livslang kærlighed mellem to mennesker, som fra deres tidlige ungdom forelsker sig dybt i hinanden. Fra skoletidens ”Skal vi være kærester?”, til det voksne livs glæder og sorger lærer vi disse to dybt forskellige temperamenter at kende gennem deres breve til hinanden - det er sødt, sjovt og vemodigt - og sprudlende!

Karen Borberg er den vilde Melissa. Hun kommer fra en rig familie. Hun ender som fordrukken kunstnerbohème med ironisk distance til det pæne borgerskab. Henning Hansen er den artige Andy med sjælens dannelse. Han er middelklasse, flittig og retskaffen. Han arbejder sig op til en magtfuld position som republikansk senator. Hun forliser! Han svigter! Med masser af lune er Karen og Henning Melissa og Andy, der fra deres skrivebord læser smukke håndskrevne kærestebreve fra et langt liv.

……

"DET RULLENDE TEATER startede i 1986 med 7-8 medvirkende og mange forskellige forestillinger, men nu er der næsten kun mig alene, og der er næsten kun foredrag, monologer og causerier på repertoiret, undtagelsen er KÆRESTEBREVE (16 sæson) med Hennings gamle partner Karen Borberg – min gode ven, Erik, er chauffør og min elskede hustru Ane er med til det hele."


Om Henning Hansen:

Henning har været foredragsholder og skuespiller i mange år i foreninger, sognehuse, højskoler, teatre, seniorklubber osv.

Eksamen fra Fredericia Realskole i 1950. I lære som møbelpolstrer i Ålborg. Læste hos Inger Bagger (mor Karen) på Ålborg teater. Kom med i Aalborg forsøgsscene. Debuterede med Storm P. monolog i Hjørring 1952. I militæret 1954 – derefter kloden rundt som norsk sømand. Arbejdede i Schweiz som møbelpolstrer. Rejseleder i Østrig og Harzen i en periode. Jobs i Spanien i en periode. Pioner bag Perronteatret, Silkeborg i halvfjerdserne. Kulturmedarbejder for Silkeborg medborgerhus. Læste dramaturgi i Aarhus og filosofi i Silkeborg. Modtog i 1996 HKs kulturpris.

Henning rejser, som nu 90-årig, stadig rundt i Danmark (på 39. sæson) med teaterforedrag (skuespil, fortælling og oplæsning).



Om Karen Borberg:

Karen er tidligere arkæolog og arbejdede i Rom. derefter var Karen radiovært, og i nogle år var hun med DET RULLENDE TEATER som en glimrende sufflør, og hun spillede med i nogle Dario Fo-forestillinger, og da det for ca. 18 år siden blev aktuelt med KÆRESTEBREVE, var hun jo et oplagt valg med hendes fine stemme.

Karens afdøde mand, forfatter og journalist Anders Borberg (søn af Jytte Borberg og far til Peter Borberg som jo Karen er mor til) var også tilknyttet DET RULLENDE TEATER - Anders skrev både monologer og skuespil til teatret.


Oplev en 40 minutters version af KÆRESTEBREVE 

som afslutning på 2. festivaldag

 i GLOBAL Art Gallery, 

Skalbakken 8A i Vanløse

Tirsdag den 6. august kl. 15-21. 

Forestillingen er kl. 20.


KÆRESTEBREVE opføres i fuld længde med efterfølgende causeri/debat i Aktivitetshuset, Glostrup den 13 september.


 Teatrets repertoire (foredrag og teater):

KÆRESTEBREVE

”Bag om Matador – Korsbæks stærke kvinder i mit hjerte”

”Humor er vitaminer og livseliksir til livet”

”Storm P. – filosofisk humorist og humoristisk filosof”

”Fluernes Vorherre – om Storm P. og Johs.Møllehave”

”Jørgen Ryg – monologens mester”

”Den gamle mand og havet” – Ernest Hemingways mesterværk.


 


 Læs mere om festivalen.

Ingen kommentarer: