søndag den 2. august 2020

Stig Dalager & Sue Hansen-Styles: "The Dream"



Mød Stig Dalager fra helt nye sider på denne 26. festivalpodcast.

Mød Stig Dalager & Sue Hansen-Styles 

Stig Dalagers teaterstykke "Drømmen" eller "The Dream" har spillet på Odense Teater med Birgitte Fiederspiel i den centrale rolle som Elisabeth i dette kammerspil om 3 kvinder i tre generationer. Men stykket har også spillet i Moskva og i New York, hvor det var Bergman-skuespilleren Bibi Anderson, der havde den bærende hovedrolle som den syge og døende kvinde, der ser tilbage på sit liv. For hvad er det egentlig der sker? Er det hele én stor drøm, der foregår i Elisabeths underbevidsthedhed? Drømmene er helt centrale i Dalagers forfattergerning både som lyriker, forfatter og dramatiker. Drømmesporet går også igen i Stig Dalagers nye roman "Kaos og verden", der udkommer senere på måneden. 


På podcasten her, men også op den kommende festival, er det det den engelsk fødte, men dansk bosatte skuespiller Sue Hansen-Styles, der læser uddrag fra "The Dream". Sue Hansen-Styles er også kunstnerisk leder af The Why Not Theatre, der seneste spillede forestillingen DANCE WITH ME på Teatret ved Sorte Hest, hvor Sue var alene på scenen i Solbjørg Højfeldts fine instruktion.

På podcasten er der et nykomponeret nummer, "Land of Shadows", af Jens Rugsted med tekst af Stig Dalager. Den er et bud på en titelsang til en muligt kommende amerikansk filmatisering af Dalagers roman af samme navn. Eller som den hedder på dansk: "Skyggeland". Hvem der synger? Ja, det er en overraskelse.

Mød Stig Dalager & Sue Hansen-Styles  på den 26. festivalpodcast

Mød Stig Dalager & Sue Hansen-Styles 

Læs mere om festivalen

*

Ingen kommentarer: