søndag den 4. august 2019

Sue Hansen-Styles & Nina Larissa Bassett fortæller om "Mairead"


Foto: Michael Svennevig.

Da lyset går op befinder vi os i et lukket rum med fire personer – sammen og alligevel hver for sig. De vågner og undrer sig over, hvor de er henne, og prøver at forstå sammenhængen. En sammenhæng, der ikke er der, men som alligevel knytter dem sammen. Er det skæbnen eller et hævndrama? Hvad er det der gør, at Mairead, den tilsyneladende hovedperson, er adskilt fra manden, elskeren og dennes kæreste? 

”-Alt hvad hun skriver kommer direkte fra hjertet, og det gør det meget nemt som skuespiller. Den serbiske dramatiker, Tanja Mastilo, har oplevet meget i sit liv, og det har præget hende. Der er ikke noget, der er sort/hvidt. Alting har mange sider.” 

Titelpersonen, ”Mairead”, er spærret inde sammen med tre andre. Er de i et fængsel? Måske - man ved det ikke. På festivalen kan man møde dramatikeren Tanja Mastilo og skuespilleren Sue Hansen-Styles. På denne 24. festivalpodcast lykkedes det at få instruktøren Nina Larissa Bassett, der netop var i landet, sammen med Sue Hansen-Styles til at fortælle om stykket.  For jeg ville gerne prøve at finde ud af, hvad det var jeg oplevede den dag i teatret.

Foto: Aleksandar S. Mastilo


Når teatret er mest raffineret, kan det være en vej ind i sindet, der når ind steder, hvor man ikke normal kommer. Det kan grave sig ind i underbevidsthed, så man bliver helt fortabt – og bare må følge efter. Sådan var det i ”Mairead”, der handler om kærlighed og knuste hjerter, for hvad binder dem sammen, og hvorfor er de havnet her – og hvordan slipper de ud igen? Selv om de ikke kan se hinanden, kan de kan stadig tale sammen. Det bliver til en rejse ind i underbevidstheden. Det er meget enkelt, men utroligt raffineret, for hvad handler det egentlig om? For måske er det bare stemmer inde i hovedpersonens hoved?

Læs festivalanmeldelse af "Mairead" 
fra Teatret ved Sorte Hest den 17. februar 2019

På podcasten er der er to uddrag fra ”Mairead” læst af Sue Hansen-Styles og ét som Sue og Nina spiller sammen. Den underliggende musik af Barry Wesil er også fra forestillingen.Mød Tanja Mastilo og Sue Hansen-Styles
på festivalen MØD VERDEN,
hvor de medvirker på 3. festivaldag,
tirsdag den 13. august kl. 16-21
i GLOBAL ART Gallery i Vanløse


Ingen kommentarer: