søndag den 4. august 2019

Kageportrætter. Mød Gemzøe & Garborg


Lena Gemzøe.

Vi har fået assistance fra Amager og Nokken, idet kagedamerne Madame Garborg og Lena Gemzøe igen stiller op med kager på festivalens 2. dag, på lørdag i HF Prøvestenen. De er efterhånden gamle kendinge eftersom det er 3. gang at Lena stiller op og 2. gang at Madame Garborg gør det.
Lena har bagt brownies og tager sin store industrikaffebrygger med og står for både te og kaffe - og Prøvestenen har 70 kopper, så vi sparer plastikservicet.


Madame Garborg. Foto: Michael Svennevig

Madame Garborg tilbød allerede for mange måneder siden at hun ville lave noget til jubilæet, og da hun samtidig er med i den nye havebog og skal læse det op på lørdag, var det oplagt at kombinere det med udgivelsesdagen, hvor festivalen løber af stablen. Hun har valgt at kalde det ”Jubilæumsknas” – og hvad det er, forbliver en hemmelighed til næste lørdag, men Madame Garborg har undervist 30 år på Hotel- og Restaurationsskolen, så hun kan sin metier.

Men begge har deres helt egen historie som jeg har fået lov at indfange på 4 podcasts.
Lena fortæller om, hvordan hun fik sit hus på Nokken i sin tid – og det er ikke for sarte sjæle, så hvis nogen troede at Prøvestenen er noget for sig selv, så prøv at lytte med her. Men Lena er også en blændende akvarelmaler, der gør det i nordatlantisk inspiration og i kæmpe formater. Der er format over Lena. Hør hende fortæller om det her – og se hende i aktion:


Madame Garborg er kok og forfatter. Her fortæller hun om debutbogen – og om sit sociale engagement, der er udsprunget af en opvækst med mange udfordringer som hun også har skrevet om i sin første bog. Kom med til udgivelsesreceptionen sidste år. Ole Bundgaard spiller saxofon til:


Men engagementet er ikke stoppet der, for det har ført til den musikalske reading ”En bøn til havet”.
Som man har mulighed for at opleve et uddrag fra til festivalåbningen på fredag i Apostelkirken.


Men her kommer først en frisk rapport fra køkkenregionerne hos Madame Garborg:

Madame Garborg: ”Jubilæumsknas til Prøvestenen er en hemmelighed. Jeg lover at det kommer til at smage guddommeligt. Mandler i store mængder er lige nu ved at blive til mel i min foodprocessor. Så fortæller jeg ikke mere. Håber vi ses.”

Vedr. kagerne til Vanløse, på festivalens 3. dag: ”Nu ligger mørdejen til Kalveøjne på køl. Massen til kransekagekanten er i røremaskinen. Marmeladen til det fyldet er kogt.”

Derudover står Madame Garborg også for den vegetariske aftensmad i Vanløse. Jo, der bliver noget at glæde sig til!

Fra køkkenregionerne på Nokken hos Lena forlød det forleden at første forsyning af hendes brownies var færdige – og at Lena nu gik og funderede over, hvad hun mere skulle lave, for der skulle laves mere end det. Hvad det bliver, kan man opleve og smage på lørdag.

Ingen kommentarer: