mandag den 1. juli 2024

VERDEN ER FULD AF VEJE: Anmeldelse af 8 værker på festivalen (2:2)

 

Bogforsiderne til de anmeldte værker.

Som noget nyt er her en oversigt over og uddrag fra anmeldelserne af mange af værkerne,  der præsenteres på festivalen. Hvert år medvirker 30 nye kunstnere. Det er for at sætte ekstra fokus på de overvejende debuterende forfattere og digtere.

Indtil videre er der anmeldt 10 værker.

Her er yderligere 8 uddrag/smagsprøver fra anmeldelserne af nogle af de øvrige værker,  der er med på festivalen:



HANS HENRIK RASMUSSEN

SPEJLTRÆET

"Romanen beskriver en evig venten. En slags afventende utålmodighed efter at give sig livet i vold og at træde ud i det. Efter at blive ét med det og endelig finde en form, et mål og en tone i livets enorme symfoni."

- er allerede offentliggjort -

Læs hele anmeldelsen




JAKOB HERO

IKKE ET KIRSEBÆR

"Historien forgrener sig vidt omkring på romanens 458 sider, men det hele holdes i stramme tømmer af den meget kapable forfatter. Det er en fornøjelse at være med på køreturen til Østrig. Hero har en vedholdende og insisterende forfatterstemme. Han satser det hele og søger helt ud, hvor tilværelsen står på spil, og eksistensen knager." 

- er allerede offentliggjort -

Læs hele anmeldelsen



STIG DALAGER

KÆRLIGHEDENS SPØGELSEER

"...det er drømmen som begge forfattere har til fælles. Men det er netop også noget af det spændende og dragende ved første del af flerbindsværket, for i romanen brydes temperamenterne, og det er tydeligt at Dalager går langt for at møde Kafka, der har efterladt sig mange dagbøger, der inkorporeres i teksten ligesom Kafkas andre værker. Det hele centrifugeres og ud af dette kommer der dette dragende første bind af KÆRLIGHEDENS SPØGELSER."



JIM HØJBERG

DEN AFRIKANSKE ARV

"Det fortælles med stort kendskab til kulturen og med et glimt i øjet. Det er et spændende afrikansk ridt. Vi er hele tiden på farten. Det går over stok og sten. Det handlingsorienterede sker på bekostning af de mere karakterdrevne beskrivelser, men det er spændende fortalt."

- er allerede offentliggjort -

Læs hele anmeldelsen



SINUS REUSS

DEN VIGTIGSTE ROLLE

"Jeg tænkte fra starten, at temaet nok ikke ville holde til at udspille sig gennem en knap 500 sider lang roman, men der tog jeg fejl. Romanen handler også om fordomme og de forestillinger vi gør os om hinanden. Men måske handler den ikke mindst om, hvordan vi selv bliver holdt fast af disse forestillinger og fordomme."


- er allerede offentliggjort -

Læs hele anmeldelsen




ORHAN DOGRU

EN STIKLING AF MIN KÆRLIGHED

"Nydanskerens dilemma er at drømme på ét sprog, tale på et andet og skrive på et tredje, så det hele ramler sammen i et fjerde sprog – sådan som det sker i teksten i denne digtsamling, hvor sproget klinger med en fremmed eksotisk tone, der måske nok skurrer lidt på dansk, men samtidig tilfører det også det danske sprog nogle tiltrængte nye dufte og følelser."

- er allerede offentliggjort -

Læs hele anmeldelse



PER BLOCH

ROSA I AL SLAGS LYS

"Alt det banale bliver væsentligt og det væsentlige bliver banalt. Humoren bærer det igennem. Den er grum, barsk og overraskende. Det hele ligger indlejret i sproget og tonen som trænger igennem fortællingen. Lukas er forelsket i Rosa. Det er sket mange gange før. Alle han elsker hedder Rosa. Det gør det meget nemmere, når de ikke får nye navne."

- er allerede offentliggjort -

Læs hele anmeldelsen


MUSHIDA ZAMAN

USTANDSELIGT FORÅR

"Der er så megen visdom og direkte tale i novellerne at de virker forfriskende som efter en farvestrålende regnbue. Der er stadig kulturforskelle, for hvor regnen for os vesterlændinge kan stå for noget lidt trist og tungsindigt, repræsenterer det for Mushida Zaman stor lidenskab, håb og glæde."

-  er allerede offentliggjort  -
Læs hele anmeldelsen


*


Læs flere af festivalens boganmeldelser:


Læs mere.
*

Ingen kommentarer: